Vragen? Vragen!


Er komt heel veel op jullie af. Ik kan me goed voorstellen dat jullie vragen hebben of dat er nog onduidelijkheden zijn.
Kijk ook even op de website van de gemeente. Hier staat veel informatie. Maar ook wat er wel of niet mogelijk is,
want dat verschilt namelijk per gemeente.


Kunnen wij op iedere locatie officieel – voor de wet – trouwen?

Dat kan niet… het is aan de gemeente of er op een bepaalde plek getrouwd mag worden. Officiële trouwlocaties staan vermeld op de website van de gemeente. Maar, stel dat jullie willen trouwen op een locatie waar de gemeente geen toestemming voor geeft. Dan kunnen jullie overwegen eerst in het gemeentehuis te trouwen, dus voor de wet.
Er zijn overigens ook momenten dat het gratis kan.
 Je hebt dan een zeer bescheiden ceremonie met alleen de getuigen.
Jullie zetten formeel de handtekening. Check even de website van de gemeente, want het verschilt per gemeente.

 

Kunnen wij op iedere locatie ceremonieel trouwen?

Jazeker… en ook op iedere gewenste dag en tijdstip Dus willen jullie trouwen op zaterdagavond tijdens een familiediner,
of ’s middags in jullie achtertuin, of in het ouderlijk huis, in het bos, aan het strand of op de camping, in Toscane of ergens op een berg, dat kan allemaal. Ofwel, de plek behoeft geen officieel goedgekeurde locatie te zijn, want het is ceremonieel.


Kan de ceremonie zowel in het Nederlands alsook bijvoorbeeld in het Duits, of Engels?

Het is maar net hoe en wat jullie willen. De speech kan bijvoorbeeld helemaal, of gedeeltelijk, in het Engels worden gedaan. Of Duits. Het welkomstwoord kan in principe in elke taal. Indien er meerdere talen zijn gewenst, dan is het wel zo praktisch om voor 1 hoofdtaal te kiezen met een korte samenvatting in de andere gewenste taal. Of, dialect? Kan ook. Dan niet de hele ceremonie, maar graag verwerk ik wat uitspraken bijvoorbeeld. Het is jullie ceremonie, dus persoonlijk!

 

Hoe lang duurt een ceremonie?
Kies je om te trouwen op het gemeentehuis dan dienen jullie rekening te houden met de tijd die de gemeente daarvoor vrijhoudt of reserveert. 
Kiezen jullie om te trouwen op een locatie (voor de wet) of ceremonieel, dan duurt een ceremonie ongeveer een uur.

 

Kunnen we ook kiezen voor ''handfasting"?

Jazeker! Bij deze traditie worden jullie handen losjes met een lint verbonden. Het staat symbool voor de band die jullie aangaan met elkaar. Je kiest zelf vooraf de linten uit. Jullie leggen beiden je linkerpols op elkaar. In alle rust wikkel ik een 1e lint losjes om jullie pols, bijvoorbeeld de lint van de liefde voor elkaar. Vervolgens een 2e lint, symbolisch voor jullie dierbaren. Een 3e lint kan zijn voor iemand die er niet bij kan zijn. Een zeer persoonlijke traditie, volledig conform jullie wensen en gedachten. Op een bepaald moment halen jullie je handen weg en trekken zelf de linten aan, waarmee een ''knoop van eternity'' wordt gemaakt. Deze knoop van linten is een blijvende dierbare herinnering. Handfasting kan een onderdeel zijn van elke ceremonie, op elk moment. Meer weten? Stuur me een berichtje.

 

Zou je ook onze ceremoniemeester willen zijn?
Tuurlijk. Op je bruiloft is het wel zo fijn om een ceremoniemeester te hebben, die ervoor zorgt dat alles op het juiste moment is en wordt geregeld. Ook voor de gasten en de locatie zelf is het wel zo fijn dat er een aanspreekpunt is, bij wie men terecht kan met vragen. Vaak wordt iemand hiervoor gevraagd vanuit de vriendenkring of familie. Maar als je wil dat alle gasten kunnen genieten van jullie dag, is het echt raadzaam om een ceremoniemeester in te schakelen. Door mijn ervaring als wedding planner ken en weet ik de ''ins en outs''. Al vroeg ben ik op de locatie en loop als het ware het draaiboek door. Van de check van bijvoorbeeld de opstelling van de ceremonie, geluid, ontvangst van de gasten, restaurant, etc. etc. Meer weten? Stuur me een berichtje.

 

Kan je ons in het buitenland trouwen?

Jazeker! De extra kosten die er bij dan komen zijn de reis- en verblijfkosten (vliegticket, autohuur en benzine plus 2 overnachtingen in een hotel). Uiteraard overleggen we dit vooraf en is het ook afhankelijk van waar het is in het buitenland. Geen financiële verrassingen.

We zijn al getrouwd, maar willen graag – nog een keer - een ceremonie

Hoe speciaal! Na een aantal jaar elkaar opnieuw het JA-woord geven. Jullie zijn al voor de wet getrouwd, dus jullie gaan het in een totaal andere setting weer beleven. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie al wel voor de wet zijn getrouwd, maar nog geen feest hebben gegeven. Of, dat het om welke reden dan ook het er nog niet van is gekomen om een feest te geven. Dan regelen we dat toch! Jullie geven elkaar nog een keer het JA-woord, compleet met akte, tijdens een ceremonie. Bijvoorbeeld temidden van jullie familie, vrienden, kinderen, misschien kleinkinderen.
MOON trouwt denkt hierin graag met jullie mee.

 

We willen als totale verrassing voor onze familie en vrienden trouwen

In het grootste geheim bereiden we met elkaar de ceremonie voor. We bespreken alle “ins & outs’’. En dan, bijvoorbeeld op een feest ter gelegenheid van jullie gezamenlijke verjaardag, staat MOON trouwt ineens middenin de kamer (of waar dan ook) om jullie te trouwen. Totale verrassing. Succes verzekerd.

 

Wat als MOON trouwt onverwachts om welke reden dan ook is verhinderd?
Laten we ervan uit gaan dat dat niet gebeurt, maar mocht het zo zijn, dan kan het niet betekenen dat jullie ceremonie hierdoor zou worden vertraagd of geannuleerd. MOON trouwt zorgt voor passende vervanging door een trouwambtenaar, die de speech in zijn geheel zal overnemen.

 

Hoe zit het financieel?

MOON trouwt factureert in 2'n, namelijk 50% van het totaalbedrag na de bevestiging en 50% een maand voor de trouwdatum, met een betalingsermijn van 14 dagen. Meer weten? Zie ook de algemene voorwaarden.

 

Of hebben jullie misschien een totaal andere vraag en/of opmerking?
App, mail of bel me en ik kom er graag bij je op terug.

vier de Liefde!